Read more about the article Korku Hikayesi: “HALPİN FRAYSER’IN ÖLÜMÜ”
Korku Hikayesi

Korku Hikayesi: “HALPİN FRAYSER’IN ÖLÜMÜ”

Korku Hikayesi: “HALPİN FRAYSER’IN ÖLÜMÜ”

1. Bölüm

Korku Hikayesi

Korku Hikayesi: Gözle görülenin ötesinde değişimler gelir ölümle birlikte. Genelde, bedenden ayrılan ruhun zaman zaman çeşitli vesilelerle geri gelip (eskiden üzerine giydiği vücudun içinde) kanlı canlı karşımıza çıkması durumuna rastlansa da, ara sıra içinde ruh olmayan gerçek vücutların yeryüzünde gezindiği de olur. Böyle ayaklanmış bir garabetle karşılaşıp da anlatacak kadar yaşayabilenler, böyle bir garabetin ne yüreğinde ne de belleğinde şefkatten eser bulunmadığını, içinin sadece kinle dolu olduğunu doğrulayacaklardır. Ayrıca, yaşamlarında yumuşak huylu olan bazı ruhların, ölümden sonra tamamen şeytanileştikleri de bilinmektedir. – Hali. (daha&helliip;)

0 Yorum
Read more about the article Gizemli Bir Hikaye; “Duvarın Ardında”
Dehşet Hikayeleri

Gizemli Bir Hikaye; “Duvarın Ardında”

Gizemli Bir Hikaye; “Duvarın Ardında”

Dehşet Hikayeleri

Gizemli Bir Hikaye; Uzun yıllar önce, Hong Kong’dan New York’a giderken, San Fransisco’da bir hafta geçirdim. O şehre en son geldiğimden bu yana uzun zaman geçmişti ve bu zaman zarfında Doğudaki maceralarım umduğumdan daha iyi gelişmişti,- zengindim ve hâlâ yaşayan ve beni eski muhabbetlerimle hatırlayan gençlik dostlarım gibi kişilerle arkadaşlığımı yenileyebilmek için ülkemi yeniden ziyaret etmeyi göze alabilirdim. (daha&helliip;)

0 Yorum
Read more about the article Ambrose Bierce Biyografi
Ambrose Bierce 

Ambrose Bierce Biyografi

Ambrose Bierce Biyografi

Ambrose Bierce

Ambrose Gwinnet Bierce, (24 Haziran 1842 – 1914)  Ambrose Bierce, Amerikan Edebiyatı, Çizgi Roman, Çocuk & Gençlik kategorilerinde eserler yazmış, popüler bir yazardır. ABD’li yazar ve aynı zamanda bir gazetecidir.

19. yüzyılın en önemli kısa hikâye yazarlarından olan Bierce, kısa hikâyeler dışında birçok farklı türde edebi eser kaleme almıştır. Fabl türünde yazdığı eserleri ünlüdür.  (daha&helliip;)

0 Yorum
Read more about the article Dehşet Hikayeleri; “Kapalı Pencere”
Dehşet Hikayeleri

Dehşet Hikayeleri; “Kapalı Pencere”

Dehşet Hikayeleri; “Kapalı Pencere”

Dehşet Hikayeleri

Dehşet Hikayeleri: 1830’da, şimdiki koca Cincinatti şehrinin olduğu yerden birkaç mil uzakta, geniş ve nerdeyse balta girmemiş bir orman bulunuyordu. Bütün bölgeye seyrek bir şekilde göçmenler yerleşmişti …doğalarının gizemli bir dürtüsüyle harekete geçerek, gönüllü olarak vazgeçtikleri yetersiz nimetlere yeniden kavuşmak için yeni tehlikeler ve sıkıntılara göğüs germek üzere her şeylerini terk edip, batıya gelir gelmez yabaniliğin içinde oldukça yaşanılabilir evler kuran ve bugün yoksulluk diye adlandıracağımız bir varlık derecesine ulaşmış olan kişiler. (daha&helliip;)

0 Yorum
Read more about the article Hikaye Oku: “Owl Creek Köprüsünde Bir Olay”
Hikaye Oku: "Owl Creek Köprüsünde Bir Olay"

Hikaye Oku: “Owl Creek Köprüsünde Bir Olay”

Hikaye Oku: “Owl Creek Köprüsünde Bir Olay”

Hikaye Oku: “Owl Creek Köprüsünde Bir Olay”

Hikaye oku; Bir adam, kuzey Alabama’da bir demiryolu köprüsünün üstünde durmuş, beş altı metre kadar aşağıda hızla akan suya bakıyor. Elleri arkasında, bilekleri bir sicimle bağlı. Boynuna sımsıkı bir ip geçirilmiş. İp başının yukarısındaki sağlam payandaya bağlanmış, sarkan ucu ise dizlerine kadar iniyor. Adam ve cellatları –sivil hayatta şerif yardımcılığı yapmış olabilecek bir çavuşun komutasındaki iki Federal ordu askeri– demiryolunun raylarına destek veren traverslerin üstüne serilmiş birkaç oynak kalasın üstünde duruyorlar. Geçici olarak yerleştirilmiş bu platformun az ötesinde, üniformasından yüzbaşı olduğu anlaşılan bir subay, belinde kılıcı, dikiliyor. Köprünün iki ucunda birer nöbetçi ellerinde tüfekleriyle “destek” pozisyonunda duruyorlar; yani tüfeklerini sol omuzlarının önünde dikey tutmuşlar, dipçikler önkollarına dayalı, eller göğüste; bedeni dik durmaya zorlayan, yönetmeliğe uygun ama doğaya uygun olmayan bir duruş. (daha&helliip;)

0 Yorum

Dünya Klasikleri

 

Dünya Klasikleri

“Psikolojik Bir Deniz Kazası” 

Dünya Klasikleri: 1874 yazında, New York’taki Bronson & Jarrett ticarethanesi adına, iş için Liverpool’a gitmiştim. Benim adım William Jarrett, ortağımın adı da Zenas Bronson. Şirket geçen yıl batmış ve Bronson da varlıktan yokluğa düşmeyi kaldıramayıp ölmüştü.

İşlerimi hızla bitirmiştim ve bundan kaynaklanan bir halsizlik ve bitkinlik duyuyordum. Uzatmalı bir deniz yolculuğunun hem mantıklı hem de faydalı olacağını hissettiğimden geri dönüşüm için lüks, buharlı bir yolcu vapuruna binmektense, satın aldığım, bana büyük ve paha biçilmez bir faturaya patlayan malları da yüklettiğim yelkenli gemi Morrow’da New York’a yer ayırttım. Morrow, ben, genç bir bayan ve onun orta yaşlı zenci hizmetçisinden oluşan yolcularına pek az konfor sunan bir İngiliz gemisiydi elbette. (daha&helliip;)

0 Yorum

İçeriğin sonu

Yüklenecek başka sayfa yok