You are currently viewing Cüneyd Suavi Hikayeleri; Bebek
  • Post comments:0 Yorum

Cüneyd Suavi Hikayeleri; Bebek

Genç kadın, bebeğin güzelliği karşısında büyülenmiş gibiydi. Kıvırcık sarı saçları, iri mavi gözleri, kalkık bir burun ve küçük kırmızı dudaklarıyla bir kartpostalı andıran bebek, kadının şimdiye kadar gördüğü en cana yakın kız çocuğuydu. Onun ipek yanaklarını doya doya öpmek ve cennet kokusunu içine çekmek için eğildiğinde:

— Dokunma bana, diye bir ses duydu.

— Beni okşamaya hakkın yok senin…

Kadın korkuyla irkilip etrafına bakındı. Bebekle kendisinden başka içerde kimse yoktu. Aynı sesi tekrar duyduğunda bebeğe döndü. Aman Allah’ım!.. Yeni doğmuş gibi görünmesine rağmen konuşan oydu.

— Bana yaklaşmanı istemiyorum, diye devam etti. Hemen uzaklaş benden…

Kadın, biraz olsun kendini toplayarak :

— Çocuklarımız hep erkek oluyor, dedi. Onlar da güzel, ama kız çocukları başka.

Bu yüzden seni öpmek istedim.

— Beni öpemezsin, diye ağlamaya başladı bebek. Benim de seni öpemeyeceğim gibi…

— Neden, diye sordu kadın. Neden öpemezsin ki?

Bebek, hıçkırıklara boğulurken:

— Bunun sebebini bilmen gerekir, dedi. Düşünürsen mutlaka bulacaksın…

Kadın, neler olup bittiğini hatırlamak üzereyken kendine geldi. Özel bir hastanenin en lüks odasında yatıyor ve narkozun tesirinden midesi bulanıyordu. Aile dostları olan tanınmış doktor, odayı dolduran çiçeklerden bir tanesini vazodan çıkartıp kadına uzatırken:

— Geçmiş olsun hanımefendi, dedi. Başarılı bir kürtajdı doğrusu.

Sonra bir şey unutmuş gibi tekrar konuştu:

— Haa, sahi, kızmış aldırdığınız bebek.

Cüneyd SUAVİ

Cüneyd Suavi Hakkında

Cuneyd Suavi, okuyucusunun içini titretip, duygudan duyguya sürükleyen, her hikayesinde ayrı bir tebessüm bırakan, insanın vicdanına ruhuna dokunan, ders verici, ahlaklı, bilgilendirici, keyif verici, ağlatmayı ve güldürmeyi başaran, kısa hikayelerin yazarıdır.

Cüneyd Suavi, 1948  Adapazarı doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Adapazarı’nda tamamlamıştır. Daha sonra eğitimini, Mimar Sinan Üniversitesi  Devlet Güzel Sanatlar Akademisini yüksek mimar unvanı ile tamamlamıştır.

Sakarya Üniversitesinde asistanlığa başlayan yazar,  zaman içinde profesörlüğe kadar yükselmiştir. 1982 yılından bu yana Zafer Dergisinde hikayeleri yayınlanmıştır. En bilindik eseri Hayatın İçinden adlı hikaye kitabıdır.

Cüneyd Suavi’nin bu eseri Türk insanı tarafından büyük bir rağbet görmüştür. Bu eserin tamamı Korece’ye, bir bölümü de İngilizce, Rusça, Almanca, Arnavutça, Arapça, Özbekçe, Tatarca ve Makedonca’ ya çevrilip dünyanın dört bir yanına ulaşmıştır.

Cüneyd Suavi’nin çocuklar için kaleme aldığı İki Çuval Altın, Huzur Ormanı, Gökten İnen Balık, Cennette Davet ve Sevgi Marketi adlarını verdiği kitapları da vardır.

Yazarın ‘Kırk Gram Tebessüm’ adlı kitabıysa, ‘edepli mizah’a ait nadide bir örnektir. Yazarın ‘Kesilen Gitar’ adlı eseri, onun çocukluk ve gençlik yıllarını anlatırken ülkemizin yaşadığı son 50 yıla ışık tutmaktadır. Kitap bu özelliğiyle Kültür Bakanlığı tarafından desteklenmiştir. Cüneyd Suavi’nin başka bir eseri de, gerçek hayattan alınan ‘İmdat, Âşık Oldum!’ adlı kitaptır. Bu kitapta ortaya konan İlahî ölçüler, on binlerce genç hanımın gönül yarasına merhem olmuştur. ‘Hazır Cevaplar’; dünya çapında tanınan önemli şahsiyetlerin zekâ pınarından doğan hazır cevapları ile insanların hayatını nasıl etkilediğini ortaya koymaktadır. Yazarın bunlar dışında ‘İki Cihan Güneşi – Peygamberimiz’, ‘Gençlerin Gözünden Peygamber Efendimiz’, ‘Gül Kokulu Resulden Mucizeler’, ‘Cennetin Elçileri, Peygamberler Tarihi’ ve ‘Allah’ı Bildiren Bilmeceler’ adlı kitapları bulunmaktadır. Cüneyd Suavi, çocuklar için yazdığı tüm öyküleri, 4 ciltten meydana gelen ‘Baldan Tatlı Öyküler’ adıyla yayınlamıştır. Yazarın son eseriyse ‘Bediüzzaman’a Göre Cennet Nasıl Kazanılır?’ adlı kitaptır. Cüneyd Suavi, evli olup üç çocuk babasıdır.

Bir cevap yazın