Hikaye Okumak – Çocuklara Neden Hikaye Okumalıyız

Hikaye okumak çocukların hayal dünyasını geliştirir. Çünkü dinledikleri karakterlerin fiziksel özelliklerini, ortamın nasıl bir yer olduğunu kafalarında canlandırmaya başlarlar. Bu da her okunan hikayenin çocuklara yeni dünyalar açacağının göstergesidir.

Hikaye kitapları, çocukların ufkunu genişletmek için muhteşem araçlardır. Hikaye okumak çocuklara dünyada başka insanlar da olduğunu, ve bunların farklı kültürlere sahip olduğunu öğretir. Onların yaşamları ile bizim yaşamımızda farklılıklar olduğunu gösterir. Bu sayede dünyayı anlamaya ve anlamlandırmaya el verir.

Hikaye okumak sayesinde çocuklar olaylar arasında neden-sonuç ilişkisi kurabilirler.

İlkokul hikaye kitapları içerisinde çeşitli karakterler vardır ve bu karakterler sürekli zorluklarla karşılaşırlar ve çoğu zaman üstesinden gelirler. Çocuklar da onlardan ilham alarak zorluklarla nasıl başa çıkmaları gerektiğini öğrenebilirler.

Çocuklarınıza hikayeler okuyarak onların çeşitli kazanımlar elde etmesine olanak sağlayabilirsiniz.

Çocuğunuza hikayeleri sesli olarak okumak onun sözel becerilerinin gelişmesine de katkıda bulunur. Hikaye okuyarak yeni kelimeler öğrenirler. Bu kelimelerin nasıl telaffuz edildiğini de duyup daha doğru kullanabilirler. Çocuklara hikaye okumak onların zamanla daha iyi dinlemesine ve daha iyi anlamasına neden olur..

Çocuklar ve gençler hikaye okuyarak kendilerine daha güvenen bireyler haline gelip iletişim becerilerini her geçen gün daha da kuvvetlendirebilecektir.

Çocuklar ve gençler  hikaye okuyarak ya da hikaye dinleyerek akademik başarılarının temelini oluşturabilirler.

Hikaye okumak, çocukların ve  gençlerin zihni ve ahlâki gelişiminde oldukça etkili bir yöntemdir ve bu sebeple hikaye okumak çok önemlidir.

Ayrıca hikaye okumak gençlerin ve çocukların dil becerilerinin gelişiminde, yani  kendilerini ifade edebilme, bir konuda tutarlı bir  bütün içinde konuşup yazabilmesine de yardımcı olur.

Hikaye okumak okuyucunun hayal gücünü  ve yaratıcılığını geliştirir, hafızayı güçlendirir bu kanıtlanmış bir gerçektir.

Bir cevap yazın