You are currently viewing Cüneyd Suavi Hikayeleri; Ziyafet
  • Post comments:0 Yorum

Cüneyd Suavi Hikayeleri; Ziyafet

Yaşlı kadın, misafirlerin süt ikram ederken:

-Sizler de olmasanız, kapımı kimse çalmaz, diye seviniyordu. Beni o kadar mutlu ettiniz ki…

Kadıncağız, tek katlı ahşap bir eve yaşıyor ve eşinden kalan aylıkla geçiniyordu. Allah bereket versin, o para kendisine bol bol yetiyordu. İhtiyarlıktan da şikayet etmiyordu. Belini büke tek şey, dayanılmaz derece de bir yalnızlıktı.

Yan taraftaki marketin çırağı, her sabah pencere önüne gelir, camı tıklatır ve o gün lazım olanları kendisine sorardı. Kadıncağız bu arda ona laf atar; sorular sorar, fakat ne yaparsa yapsın o çocukla konuşmayı başaramazdı. Market sahibi, İnanılmaz derecede aksi bir ihtiyardı. Biraz dalga geçenleri yanında tutmaz, ayda bir kaç adam değiştirirdi. Bu yüzden de yeni çırak ondan çekinir, siparişi alır almaz geri dönerdi. Yaşlı kadın bu durumda iyice mahzunlaşır ve kendisini ziyaret etmekten çekinmeyen vefalı misafirlerini beklemeye başlardı. Çok şükür ki misafirler yine uğramışlardı.

Kadıncağız onlara, duvardaki sararmış resmi gösterirken:

-Rahmetli eşim, melek gibi bir insandı, diye söze başladı. En büyük desteğimdi. Onun yanında duran da oğlumdur. Bu resim çekildiğinde beş yaşındaydı. “Doktor olup yurt dışına çıkacak ve annesini unutacak” denseydi, emin olun hiç kimse inanmazdı.

 Misafirler, bu sözlere kulak asmıyorlardı. Çünkü ne zaman gelseler, konu dönüp dolaşarak aynı yere gelirdi.

Kadın yine duvardaki resme işaet edip:

– Benim kucağımdaki de kızımdır, dedi. Bu resimde pek olmasa da saçları altın gibi parıldardı. Zengin bir iş adamıyla yuva kurduktan sonra, nedense anneciğine vakit ayıramadı.

Kadının nemli gözleri duvardaki resme takılı kalmış, misafirlerse; sütlerini bitirerek yola koyulmuşlardı. Ahşap evin döşemesi rutubetin etkisiyle yer yer delindiğinden, bir delikten aşağıya inip kayboldular.

Yavru kediler, ertesi gün yine geleceklerdi. Aynı şeyi dinlemek zorunda kalsalar bile, böyle bir ziyafet kaçırılmazdı.

Hayatın İçinden Sevgi Hikayeleri 1 – Cüneyd Suavi

Cüneyd Suavi Hakkında

Cuneyd Suavi, okuyucusunun içini titretip, duygudan duyguya sürükleyen, her hikayesinde ayrı bir tebessüm bırakan, insanın vicdanına ruhuna dokunan, ders verici, ahlaklı, bilgilendirici, keyif verici, ağlatmayı ve güldürmeyi başaran, kısa hikayelerin yazarıdır.

Cüneyd Suavi, 1948  Adapazarı doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Adapazarı’nda tamamlamıştır. Daha sonra eğitimini, Mimar Sinan Üniversitesi  Devlet Güzel Sanatlar Akademisini yüksek mimar unvanı ile tamamlamıştır.

Sakarya Üniversitesinde asistanlığa başlayan yazar,  zaman içinde profesörlüğe kadar yükselmiştir. 1982 yılından bu yana Zafer Dergisinde hikayeleri yayınlanmıştır. En bilindik eseri Hayatın İçinden adlı hikaye kitabıdır.

Cüneyd Suavi’nin bu eseri Türk insanı tarafından büyük bir rağbet görmüştür. Bu eserin tamamı Korece’ye, bir bölümü de İngilizce, Rusça, Almanca, Arnavutça, Arapça, Özbekçe, Tatarca ve Makedonca’ ya çevrilip dünyanın dört bir yanına ulaşmıştır.

Cüneyd Suavi’nin çocuklar için kaleme aldığı İki Çuval Altın, Huzur Ormanı, Gökten İnen Balık, Cennette Davet ve Sevgi Marketi adlarını verdiği kitapları da vardır.

Yazarın ‘Kırk Gram Tebessüm’ adlı kitabıysa, ‘edepli mizah’a ait nadide bir örnektir. Yazarın ‘Kesilen Gitar’ adlı eseri, onun çocukluk ve gençlik yıllarını anlatırken ülkemizin yaşadığı son 50 yıla ışık tutmaktadır. Kitap bu özelliğiyle Kültür Bakanlığı tarafından desteklenmiştir. Cüneyd Suavi’nin başka bir eseri de, gerçek hayattan alınan ‘İmdat, Âşık Oldum!’ adlı kitaptır. Bu kitapta ortaya konan İlahî ölçüler, on binlerce genç hanımın gönül yarasına merhem olmuştur. ‘Hazır Cevaplar’; dünya çapında tanınan önemli şahsiyetlerin zekâ pınarından doğan hazır cevapları ile insanların hayatını nasıl etkilediğini ortaya koymaktadır. Yazarın bunlar dışında ‘İki Cihan Güneşi – Peygamberimiz’, ‘Gençlerin Gözünden Peygamber Efendimiz’, ‘Gül Kokulu Resulden Mucizeler’, ‘Cennetin Elçileri, Peygamberler Tarihi’ ve ‘Allah’ı Bildiren Bilmeceler’ adlı kitapları bulunmaktadır. Cüneyd Suavi, çocuklar için yazdığı tüm öyküleri, 4 ciltten meydana gelen ‘Baldan Tatlı Öyküler’ adıyla yayınlamıştır. Yazarın son eseriyse ‘Bediüzzaman’a Göre Cennet Nasıl Kazanılır?’ adlı kitaptır. Cüneyd Suavi, evli olup üç çocuk babasıdır.

Bir cevap yazın